Voeding

Toelichting voeren paarden

Als standaard krachtvoer wordt Subli basisbrok gebruikt. Dit krachtvoer is de voornaamste aanvulling op de mineralen en vitaminen behoefte van de paarden. Klanten kunnen eventueel ook eigen slobbers, muesli's of andere voeders voeren. Deze laatste voeders moeten dan in eigen bakjes voor ons voerteam worden klaargezet.

Ook het toevoegen van medicijnen is mogelijk via de voeders. Dit wordt dan door de klant in voerbakjes die kant-en-klaar zijn voor de box neergezet, zodat de stal ze per voerbeurt kan verstrekken.

Het ruwvoer komt van 17 hectare grasland in volledig eigendom van de pensionstal. Hierdoor kan de pensionstal een constantere en betere kwaliteit van het gedroogde gras krijgen en is de pensionstal niet afhankelijk van gras uit de soms wispelturige handel.

De pensionstal probeert het ruwvoer zo droog mogelijk te krijgen, zodat de balen gras tegen hooikwaliteit aanzitten. Dit bevordert de houdbaarheid, verlaagd de geuroverlast, en is makkelijker opneembaar voor de paarden.

De klant kan in overleg met de pensionstal over de gevoerde hoeveelheden en deze kunnen eventueel dagelijks bijgesteld worden.