Rijbakken

Buitenbak(ken)

De buitenbak ligt centraal voor alle stallen en is gemakkelijk toegankelijk voor alle paarden. In zowel de binnenbak als buitenbak ligt geotextiel met M3C zand wat de beste kwaliteit voor een paardenbodem is. Deze polyvlokken zorgen voor een zachte maar toch stevige bodem voor de paarden. Tevens geeft de bodem voldoende waterdoorlatendheid om ook bij regenbuien snel en effectief het gevallen water af te voeren in de onderliggende drainage.

Pensionklanten kunnen vrij gebruik van maken van de buitenbak.

De buitenbak wordt omgeven door een hoge houten omheining en is tevens uitgerust met een watersproeiinstallatie voor het behoud van een vochtige en stevige bodem.

Er staan 6 verlichtingspalen op de rijbak gericht zodat ook ’s avonds eenvoudig doorgereden kan worden.

Binnenbak

Medio 2010 is deze binnenbak aangelegd door De Grondslag van Ben Agterberg. In de binnenbak ligt een leemondergrond waardoor er een stabiele ondergrond voor de paarden in ligt. Daarop ligt de toplaag met geotextiel en M3C zand wat de beste kwaliteit voor paardenbodems is.

Het maakt de keuze voor onze klanten gemakkelijker om toch te kunnen rijden ofwel in de buitenbak of binnen. Zeer zeker bij slecht weer! In de zomermaanden wanneer alle paarden op de weiden staan betekent het dat u 4 bakken inclusief een grote longeercirkel tot uw beschikking heeft. Keuze genoeg dus!!!

Longeercirkel

met hoefslagoverkapping

In onze grote longeercirkel met een diameter van 16 meter kunnen alle paarden goed hun energie kwijt. De hoefslagoverkapping helpt in de wintermaanden mee dat de hoefslag geen modderbad wordt en deze kan vastvriezen waardoor longeren nu wel mogelijk blijft in de wintermaanden.

In de zomermaanden betekent de hoefslagoverkapping dat uw paard niet in de volle zon zijn arbeid hoeft te verrichten.

Tegen het dak is een watersproei-installatie aangebracht zodat de zandbodem dagelijks besproeit kan worden tegen stof en voor een stevige ondergrond.