Verleden

De Frissche Roemer bestaat al sinds 1865. Het is een zogenoemde kruiskopboerderij waarop inmiddels al de derde generatie van familie Versteegh werkzaam is. In de eerste bestaansjaren van De Frissche Roemer was het een soort pleisterplaats voor handelslieden die op doortocht waren langs de rivier de Vecht. Een soort herberg dus, waar je een lekkere frissche roemer (wijnglas) kon drinken! Vandaar de naam.
Door de jaren heen is echter de melkveehouderijtak het meest bepalend geweest voor de ontwikkeling van deze boerderij. Vanaf 2003 is familie Versteegh gestopt met de melkveehouderijtak en begonnen tevens de eerste ideeën te borrelen voor een paardenpension. In 2006 werd de voormalige rundveestal omgebouwd tot een pensionstal met 30 individuele paardenboxen. De eerste paarden zijn in juli 2007 op stal gekomen. Voorts werden in 2008 en in 2009 twee afdelingen met ieder 9 individuele boxen bijgebouwd, ook geschikt voor drachtige merries (XL-boxen). De nieuwe binnenbak is in november 2010 gereedgekomen.

Heden

Op dit moment wordt de boerderij gerund door Peter Versteegh. Met een afgeronde HBO -studie op de Agrarische Hogeschool in Den Bosch en 9 jaar werkzaam te zijn geweest in de mengvoederbranche als basis, was het de wens het bedrijf voort te zetten met de kennis en kunde die door de jaren heen is opgebouwd met het houden en verzorgen van dieren, waaronder o.a. koeien, varkens, kippen, schapen en natuurlijk paarden. Uiteindelijk is nu de stap genomen om naast een agrarische functie naar een recreatieve functie te groeien, het huidige paardenpension.
Naast het pension runt familie Versteegh ook een boerderijwinkel, waarin u heerlijk verse eieren, aardappelen en uien kunt kopen.

Naast het pension runt de familie ook een kleine boerderijwinkel, waarin u heerlijk verse eieren, aardappelen en uien kunt kopen.