Wat is het?

ECOFLAX® vlaslemen is reeds meerdere jaren het zuiverste strooisel voor de paardenhouderij. ECOFLAX® vlaslemen is een 100% plantaardig strooisel op basis van verbrijzelde, gereinigde en ontstofte vlasstengels.
ECOFLAX® vlaslemen bevatten van nature bittere stoffen, waardoor paarden het strooisel niet lusten. Wanneer u overschakelt van stro op ECOFLAX®, geeft u de paarden het best wat stro of hooi te eten, zodat ze aan het nieuwe strooisel kunnen wennen.

Wat doet het?

ECOFLAX® onderdrukt de ontwikkeling van ammoniak in de stallucht gedurende 10 tot 12 weken (indien u de stal goed onderhoudt). De vlaslemen absorberen tot 450%. De ammoniak wordt op de bodem van de stal gehouden en de lucht blijft zuiver. Daarom is ECOFLAX® ook de perfecte oplossing voor paarden met gevoelige luchtwegen of allergieën. ECOFLAX® veroorzaakt geen allergieën. ECOFLAX® vlaslemen waren ook nog nooit de oorzaak van kolieken of infecties. ECOFLAX® vlaslemen zijn een probaat middel tegen uitdrogen van de hoeven en vormen geen proppen.

Het voordeligste strooisel

Met ECOFLAX® vlaslemen kunt u uzelf en uw paard veel besparen. Van alle strooiselsoorten biedt ECOFLAX® de beste verhouding tussen prijs en prestaties. ECOFLAX® is heel voordelig in het gebruik: u verbruikt 70% minder dan bij stro en 50% minder dan bij houtkrullen. Vermits ECOFLAX® vlaslemen heel goed absorberen (tot 450%), blijft de strooiselmat 10-12 weken werkzaam.
ECOFLAX® strooisel onderdrukt zolang ook elke ontwikkeling van ammoniak. U moet alleen de uitwerpselen en de vochtige plekken verwijderen en wekelijks ½ - 1 baal ECOFLAX® vlaslemen bijstrooien. Een stal met ECOFLAX® uitmesten gaat veel gemakkelijker dan een stal met stro of andere strooiselsoorten.
ECOFLAX® strooisel wordt ook snel afgebroken. Door het veel kleinere verbruik is het mestvolume slechts een fractie in vergelijking met het mestvolume van stro. Daardoor zijn de afvoerkosten ook aanzienlijk lager. ECOFLAX® breekt snel af tot een uitstekende compost en wordt veel gebruikt als meststof voor de tuin. De pH-waarde is neutraal.

ECOFLAX®
  • ECOFLAX® is een volledig ontstoft strooisel.
  • ECOFLAX® is voordelig want u heeft er 70% minder van nodig in vergelijking met stro.
  • ECOFLAX® vermijdt de vorming van ammoniak gedurende minstens 8 weken en de paarden bevinden zich altijd op een droge ondergrond. Het strooisel absorbeert tot 450% zijn volume.
  • ECOFLAX® spaart uw krachten want u moet zich minder inspannen om het strooisel weg te halen.
  • Paarden vinden ECOFLAX® niet lekker, dus zullen ze er ook niet van eten, tenzij ze enorme honger hebben of zich enorm vervelen. Terwijl u de box met vers strooisel vult, is het beter om de paarden een beetje stro of hooi te geven om ze af te leiden.
  • ECOFLAX® is het beste strooisel voor paarden met ademhalingswegen of hoeven die vatbaar zijn voor allergieën.
  • ECOFLAX® spaart u tijd en geld.
  • 70% minder mest dan bij stro. ECOFLAX® ontbindt snel tot idealePh-neutrale compost die makkelijk uitstrooibaar is

Verpakkingen en transport

Balen zijn ca 21 kg per stuk.
1 pallet (euro formaat) is 21 balen (3 balen, 7 hoog)

Balen kunt u zelf ophalen aan de Groeneweg 6 te Oud-Zuilen.
(Let wel even op de openingstijden of bel eerst even)
Vanaf 1 pallet kunnen de balen ook thuis bezorgd worden.

U kunt het beste telefonisch contact opnemen hoe een en ander geregeld kan worden. Daarbij kunnen wij u gelijk een prijsopgaaf geven.
Tel. : 030-2441624
Mobiel: 06-10535008

Zie ook de informatie over ECOFLAX® op www.ecoflax.be